TINTESTEIN OPENT IN 2019 MET THEATERSPEKTAKEL.

In Tinte wordt hard gewerkt aan de verbouwing van het voormalig schoolgebouw Tintestein tot een verenigingsgebouw. Het is een prachtig voorbeeld hoe een burgerinitiatief in goede samenwerking met de gemeente tot een mooi resultaat kan leiden.

Naar verwachting wordt de verbouwing van de voormalige basisschool in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Daarna wordt gestart met de bouw van de sportzaal als vervanging van de ODIaan. De oplevering daarvan staat gepland op eind 2018. De Stichting Ons Tintestein wil dat bijzondere moment niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseert ter gelegenheid van de opening een bijzonder Theaterspektakel.

Een theaterspektakel is, zoals de naam al verraad, een avondvullende theatershow met spel, zang en dans dat gespeeld wordt inwoners van Tinte en omgeving. Schrijver en regisseur Jan Koning werkt momenteel hard aan het script dat speciaal voor Tintestein wordt geschreven. “Het is elke keer weer prachtig om te ervaren hoeveel energie en saamhorigheid er in een dorp ontstaat als je met een project als dit werkt”, aldus Koning, “En als ik zie hoeveel enthousiasme er nu al bij de organisatie is beloofd dat veel goeds”. Het is de bedoeling dat het theaterspektakel wordt opgevoerd in de eerste helft van 2019. De definitieve datums worden later bekend gemaakt. 

Het bestuur van de stichting Ons Tintestein roept inwoners van Tinte en omgeving op om zich vanaf nu aan te melden voor deelname aan dit unieke spektakel. In eerste plaats gaat het daarbij natuurlijk om mensen die graag willen meespelen in het spektakel. Ervaring is daarbij geen eis; enthousiasme en de bereidheid om door de weeks op vermoedelijk 2 avonden te repeteren wel. Iedereen die zich aanmeldt doet mee beloofd de organisatie. Er wordt wel vooraf door de regisseur een ‘auditie’ gedaan, maar die is uitsluitend bedoeld om een beeld te krijgen bij de deelnemers en om tot een juiste rollenverdeling te komen. De minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar.

Naast mensen die graag op het podium willen schitteren zoekt de organisatie ook vrijwilligers die een helpende hand willen bieden in de organisatie en ‘backstage’. Denk bijvoorbeeld aan mensen die zorgen voor het decor, rekwisieten enzovoort.

Lijkt het je leuk om op welke manier ook mee te werken aan dit unieke theaterspektakel meldt je dan direct aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..