Aftrap voor verbouwing Tintestein tijdens NLdoet.

Tijdens de NLdoet dag op zaterdag 12 maart is de aftrap gegeven voor de verbouwing van Tintestein. Met meer dan 45 vrijwilligers uit Tinte werden de handen uit de mouwen gestoken om allerlei klussen uit te voeren zodat het aangezicht van het pand weer fraai oogt. Zelfs de Burgemeester Peter de Jong en wethouder Bert van de Meij kwamen langs en namen nog wat lekkers mee voor bij de koffie. Zo werden er flinke voorbereidingen gedaan om na de zomer echt te kunnen gaan starten met de aanbouw van de gymzaal.

Het voormalig schoolgebouw staat alweer bijna 2 jaar leeg en onderhoud blijft dan achterwege, daarom is er geopperd om mee te doen aan de NLdoet dag. Stichting Oranje Comité Tinte heeft een oproep gedaan om met zoveel mogelijk klussers het terrein schoon te vegen, te snoeien, de fietsenschuur te verven en het tegelwerk van het schoolplein op te knappen. “Omdat het animo van helpende handen zo groot was, is er eigenlijk veel meer gedaan dan vooraf ingeschat” aldus Judith Stolk, voorzitter van de Stichting Oranje Comité Tinte. “Naast de geplande werkzaamheden zijn ook oude schuurtjes en een heg weggehaald zodat groot materieel straks de ruimte heeft om de nieuwe gymzaal te kunnen gaan bouwen”.

De start van de dag en de koffie werd gezamenlijk gedaan met de vele vrijwilligers van de rommelmarkt, als voorproef voor als alle Tintese verenigingen zich straks in het nieuwe verenigingsgebouw zullen gaan huisvesten. Mede door de bijzondere samenwerking met de gemeente, sponsering door de Horticoop Rockanje, Brielse Glashandel, Taco Blok Bouwhulp en de inzet van de vele klussers is de deze NLdoet klus zeer geslaagd!