Geschiedenis van O.D.I.

Op 18 december 1926 is gymnastiekvereniging O.D.I. opgericht door Piet Zoetemeijer, Rij Kemp, Bram Mol, Willem Klok en Piet v/d Hoek.

 

O.D.I. staat voor:

                                              

                                             Ontspanning Door Inspanning

 

De vereniging is gevestigd in Tinte, gemeente Westvoorne.
O.D.I. is aangesloten bij de turnbond KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Tot 1999 was dit de KNGB (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond).

O.D.I. maakt sinds haar oprichting al gebruik van dezelfde locatie. Tot 1989 was dit in de gymzaal van de openbare school in Tinte. In 1989 heeft gymnastiekvereniging O.D.I. de voormalige openbare school in Tinte voor het symbolische bedrag van ƒ 1,- overgenomen van de gemeente Westvoorne. De Odiaan zoals het gebouw vanaf toen is gaan heten is daarna ook verbouwd. Van de oude gymzaal, de gang, toestellenberging en het kleuterlokaal is één ruimte gemaakt, waardoor het beschikbare vloeroppervlak werd vergroot van circa 100 m2 naar 190 m2.

De beheercommissie met o.a. als taken toezicht houden op de Odiaan en onderhoud van het gebouw werd op 2 mei 1989 opgericht.

Oorspronkelijk werd er alleen op woensdagen turnles gegeven. Door jaren heen is dat lesaanbod en het aantal lesdagen uitgebreid met een trimgroep wat later overging in steps. In 1982 startte een selectiegroep. Deze werd in 1999 opgeheven. Vanaf die tijd zijn er alleen recreatie-turngroepen.
In 2001 kwamen er aerobicslessen, ouder en kind gym in 1997 en sinds 2005 biedt O.D.I. als enige vereniging in de regio Gym-Extra. Dit zijn lessen voor kinderen met bijvoorbeeld een visuele of motorische handicap/achterstand. Sinds 2012 is er één keer in de maand een extra trainingsavond voor turnleden. In 2002 is O.D.I. begonnen met een extra groep op dinsdagochtend voor leden voor senioren. Deze groep is na een aantal jaar samengevoegd met de groep op woensdagavond. In 2011 zijn bij O.D.I. zumba-lessen gestart. Bij O.D.I. zijn tegenwoordig ook cursussen Gezond en Fit te volgen. Sinds oktober 2016 biedt O.D.I. ook yoga-lessen. Eind 2016 is Gym-Extra wegens te weinig animo helaas stopgezet.
Hiernaast heeft O.D.I. ook een toneelgroep. Zij oefenen van september tot aan de jaarlijkse gym- en toneeluitvoering in februari/maart voor een toneelstuk. 

 Dit wordt daarna ook nog eens opgevoerd in De Man in Oostvoorne.
O.D.I. biedt voor alle leeftijden ontspanning en inspanning tijdens al haar verschillende lessen.

Uitvoeringen zijn bij O.D.I. een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. De 1e uitvoering werd gehouden op 15 december 1927. Sinds 1981 heeft het gymgedeelte een thema. De gym-en toneelavonden zijn bij O.D.I. nog altijd een traditie.

 Sinds 1981 heeft het gymgedeelte een thema. De gym-en toneelavonden zijn bij O.D.I. nog altijd een traditie.

De vereniging telt nu ruim 200 leden.