We zijn in de herfstvakantie met een groep van 28 naar de springdagen in Sommelsdijk geweest.

We begonnen met springen en werden in twee groepen opgedeeld. De jongsten en de wat ouderen. Het was erg leuk en vooral de reuze trampolines. Die willen we nu ook heel graag in de nieuwe zaal.

Als tweede zijn we gaan klimmen en tokkelen. We werden weer in twee groepen opgedeeld de helft begon bij tokkelen en de andere helft begon bij het klimmen. Als je had geklommen ging je tokkelen en als je had getokkeld ging je klimmen. Het was wel jammer dat je beide maar 1 keer mocht doen.

Daarna gingen we boogschieten er stonden vijf tafels op drie lagen kleine bogen en op de andere twee grote bogen. Je moest als je klein was bij één van de eerste drie tafels gaan staan en als je wat langer was bij één van de laatste twee tafels gaan staan. Iedereen mocht ongeveer twee keer schieten met drie pijlen, als je klaar was moest je wachten tot iedereen klaar was en dan mocht je je pijlen weer ophalen.

Na het boogschieten moesten we naar de andere kant van het gebouw om te gaan bowlen. Helaas vielen de banen een paar keer stil, waardoor we de potjes niet hebben kunnen afspelen.

Toen was het etenstijd. Je kreeg patat met een frikandel of drie kipnuggets dat hing af van je keuze die we s’ochtends al hadden gemaakt.

Na het eten hadden we nog 2 uur om te zwemmen er was één glijbaan, maar daar moest je erg lang voor in de rij staan tussen allemaal gillende kinderen. Er waren ook een paar startblokken en een bubbelbad. We hebben ook op elkaars nek gezeten en toen wedstrijdjes gedaan. De tijd ging erg snel voorbij.

Het was een heel erg leuke dag en hopelijk gaan we volgend jaar weer.

Groetjes Mariska, Rosanne en Irene klok

collage